Nytt jobb

I måndags skrev jag på mitt anställningskontrakt för min nya arbetsgivare och jag ser fram emot att börja jobba där den första juni! Företagsfusionen har precis ägt rum och det kommer att bli en spännande och lärorik period som väntar.

Efter tentaperioden är avklarad i maj så ska jag ta en vecka ledigt och arbeta med Tobias och Hannes på Webfish och förfina designen på Matteguiden efter det nya samarbetsavtalet med MyAcademy. Ett spännande sammarbete som kommer att gynna matematikstuderande ungdomar genom att förena Matteguidens stora kunskapsdatabas medmöjlighet till specialundervisning med MyAcademys pedagoger.

I en artikel i DN idag läste jag om en skola i Göteborsområdet där 52 % (!) står utan gymnasiebehörighet. Matematiken är gissningsvis en stor del och på sikt så måste detta självfallet åtgärdas i första hand för att eleverna ska ha möjlighet att vidareutbilda sig och uppnå personliga mål men även för Sveriges räkning. De redan omdiskuterade arbetslöshetssiffrorna (främst definitionen för arbetslösheten bland ungdomar) utvecklas ej positivt av denna upptäckt. Skall Sverige utvecklas som ett land som symboliseras teknik och innovation måste dessa uppmuntras redan i unga år så att fröet får tid att växa och skapa en vilja att lära sig för att uppnå personlig tillfredesställese och bidrag till Sveriges välfärd och ledande position inom forskning, utveckling och innovation.