Brödsmulor i CodeIgniter

Hade tänkt länge på att skriva en brödsmule-hjälpare till ett projekt jag arbetar med på jobbet. Projektet skrivs i PHP och använder sig utan ramverket CodeIgniter och det fanns ett par brödsmulor-program klara men jag behövde bara något väldigt simpelt.

Med inspiration från denna artikel tog jag tag i saken. Efter 40 minuter bussfärd till jobbet och 40 minuter bussfärd hem var jag i princip färdig.

Skrev en klass Breadcrumbs.php som initieras antingen via manuell laddning eller autoladdning i konfigurationsfilen i CodeIgniter. Denna klass tar antingen indata manuellt via en metod append eller, om inget är specificerat via append, URI-segmenten.

Till exempel www.example.com/datortillbehor/tangentbord-och-moss/microsoft/intelli-mouse skulle generare Example > Datortillbehör > Tangentbord och möss > Microsoft > Intelli mouse

Den är inte specielllt noggrant testad ej heller särskilt mångsidig i att den kan hantera partiella översättning eller översättning som å,ä,ö i exemplet ovan. Vid behov kan den dock utvecklas relativt enkelt, hoppas jag..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>