Internetentreprenörer

När Internet blev kommersiellt insåg några att där fanns pengar att tjäna medan några ansåg att Internet bara var en fluga; som Foppatofflor eller spikmattor.

Idag kan vi alla vara överrens om vilken gruppering som hade fel… Internet är idag hemplats för några av världens största företag och har vid senaste notering över två miljarder användare världen över. Ett par tjänar pengar genom annonsering, andra säljer produkter av olika slag och några förmedlar tjänster och kan med hjälp av Internet nå en bred massa.

Men för att kunna sälja tjänster, måste man synas och det bästa sättet att synas är en när en potentiell kund söker efter tjänster du förmedlar: hittar just dig! Det är här sökmotoroptimering kommer in i bilden och det handlar om att skapa en sida på ett sådant sätt att den hamnar högt upp vid sökningar du vill ”ha”. Sökmotorer har applikationer som söker igenom hemsidor och algoritmer som bedömer hur många poäng den bör ha givet ett visst sökord. Denna bransch är en sådanom vuxit fram i och med med Internets spridning och sysselsätter många och det verkar som att jobbmöjligheterna är stora.

Antingen vill du ha besökare för att de

  1. Ska köpa något från din sida
  2. Besöka den för öka att reklamintäkter
  3. Skapa en starkt sida som kan lyfta andra sidor via dess länkkraft

Jag är på något sätt ingen expert, men finner området intressant och i mångt och mycket handlar det om att skriva texter som är sådan att de finnes lättlästa och matnyttiga för en människa att läsa. För den intressanta finns det många forum och seforum.se är en av många!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *